Verborgen schoonheid in een schelp


“Verborgen schoonheid in een schelp,” zegt Chef vol bewondering.
De coquille, het symbool van de schoonheid van de zee. Op het schilderij van Botticelli staat Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid, niet voor niets in de schelp van een coquille.
Dit prachtige zeeproduct is het best wanneer zij met liefde en simpliciteit wordt bereid.
Zij is mooi van zichzelf, puur en oprecht.

 

Het is het eerste gerecht van het Valentijnmenu dat Chef met u wil delen. Dit jaar heeft hij een menu vol liefde bedacht, waarmee u uw geliefde alle gebruikelijke Valentijn geschenken te geven, in de vorm van gerechten. Voor Chef is de coquille de parel van de zee, en het perfecte begin van uw Valentijn diner. Met dit voorgerecht geeft u uw geliefde parels en de erkenning van schoonheid en waardering.

 

“De Griekse mythologie kent het verhaal van Aphrodite,” begint Chef te vertellen. Aphrodite was de godin van vruchtbaarheid, de schoonheid, de liefde en het huwelijk. De nimfen van de zee waren de eersten die haar ontdekten. Ze zagen een kindje dat gewiegd werd op een grote, blauwe golf. Direct brachten ze haar naar een van hun koralen grotten diep onder water. Vol liefde en tederheid verzorgden ze het kindje en voedden het op met veel liefde en aandacht.

Toen de opvoeding van het meisje voltooid was, vonden de nimfen dat het tijd was dat het meisje de andere goden zou leren kennen. Dus namen ze haar mee naar de oppervlakte van de zee. Er verzamelde zich een grote menigte om haar heen, die luid blijk gaven van hun bewondering voor het mooie schepsel. Ze brachten haar spontaan parels en prachtige stukken koraal, die ze uit de diepte hadden opgedoken, als geschenk.

Toen legden de godheden haar zachtjes in een Coquille schelp op een golf. Ze vertrouwden haar toe aan de zorg van Zephyros, de zachte westenwind, die haar naar land liet drijven. Eindelijk bracht de wind de mooie Aphrodite veilig naar het strand. Ze was een wonderschone verschijning geboren uit het schuim van de zee, die vanuit haar Coquille schelp uit het water rees. Ze stond op en het moment dat haar voet het witte zand aanraakte, bogen alle aanwezigen diep om haar onovertroffen schoonheid eer te bewijzen.

 

Het kon daarom ook niet anders dan dat Chef voor u een prachtig gerecht zou bedenken met Coquille.

Wat hij dit jaar bedacht heeft?

 

Coquille

Ceviche | limoen | kaffirblad | parel van HAVN Gin

 

Dit pareltje van een gerecht smelt in uw mond. dE frisse toetsen van de limoen en de verrassende smaak van HAVN Gin. Hét ultieme Valentijn geschenk, in de universele taal der liefde; eten.

 

Bent u benieuwd geworden naar wat Chef nog meer voor romantische creaties heeft bedacht?

Kijk hier naar de liefdevolle gerechten van Amable!

 

Amabelse Valentijn Menu