(In de emailnieuwsbrief stond per ongeluk de Zeebaars afgebeeld. Excuses!) De Hamachi Yellowtail vertaald zich naar het Nederlands als de geelstaart makreel. Een zoutwatervis die normaal in de wat warmere wateren rondzwemt, dus eigenlijk van oorsprong helemaal niet in onze contreien voorkomt.

Hamachi Yellowtail

Sinds 2007 bevindt zich, aan de oever van de Oosterschelde tussen Kats en Colijnsplaat, een kraamkamer van duizenden van deze vissen. In de bassins van Kingfish Zeeland ontwikkelen ze zich tot een Zeeuwse delicatesse met een tropische tintje. De vis, die bijna 2 meter lang kan worden, wordt voornamelijk gekweekt en dus niet veel in het wild gevangen. Veelal vanuit Japan en Australië moest de vis geïmporteerd worden. Tot 2007 dus, toen 3 Zeeuwen begonnen met het kweken van deze kanjers. Met oog op dierwelzijn, duurzaamheid én allerhoogste kwaliteit. Met zijn stevige, en sappige structuur is de vis nog het meest te vergelijken met de Tonijn, welke inmiddels een bedreigde vissoort is door overbevissing.

 

Chef maakt hem op 2 manieren: als tartaar met een mayonaise van lemongrass en gember, avocadocreme en een krokantje van zuurdesem. Óf schroeit hem licht aan en serveert hem warm met minipaksoi, wasabimayonaise en nori wasabi, een pittig chipje.

Yellowtail Kingfish tartaar

 

Kom de Yellowtail Kingfish bij ons eten! Bekijk de menukaart

You may also like