Uitgelicht: gebakken makreel met sperziebonen

Zilt en knapperig

Chef heeft sperziebonen meegenomen van de groenteboer. Een groente welke eigenlijk altijd beschouwd wordt als een (oud)Hollandse groente. Maar wist u dat de lange stengels oorspronkelijk Zuid-Amerikaans zijn?

sperziebonen

Chef gaart zijn boontjes onder vacuümdruk, Sous-Vide noemt hij dat. Zo blijven de sperziebonen lekker knapperig, iets waar hij van houdt. Uiteindelijk serveert hij ze met gebakken Makreel, nog zo een eigenzinnigheid! U kent hem waarschijnlijk als gerookte variant, maar dit visje laat zich dus ook uitstekend bakken. “Hoge temperaturen en weinig vetstof”, adviseert Chef.

De mousseline (een mooi woord voor een luchtige puree) maakt hij zilt door zeesla en sperziebonenOosterschelde water. Nee, u zult hem niet met een emmertje langs de dijk zien lopen. Er is een knappe kop geweest die het water zuivert en zo bruikbaar maakt voor het gebruik in de keuken, interessant hé?

You may also like