Wat lunchen in Amable zo speciaal maakt? “Het écht Zeeuwse brood!”, roept Chef, “Dat is pas genieten van brood”. Chef houdt van de krokante korst en het zachte brood met zijn unieke smaak. Wat dit brood nu zo bijzonder maakt? Dat legt Chef aan u uit.
Pain de Mer is een Zeeuws natuurdesem brood bereid met gezuiverd zilt zeewater uit de Oosterschelde. Doordat het zout en water volledig zijn vervangen door zeewater bevat dit brood tot wel 40% minder zout dan regulier brood. Maar hoe kan dat dan toch, zeewater is toch hartstikke zout? Het antwoord is eigenlijk vrij makkelijk; De zilte smaak van het zeewater maakt dat de smaakbeleving van het zout veel meer diepgang heeft. Hierdoor is er minder van nodig terwijl de smaaksensatie nog veel beter is dan bij traditionele bakprocessen.
De moderne bakkerij in Bruinisse doet denken aan de warme bakkerij uit grootmoeders tijd door de authentieke productiemethode. Het brood bestaat in de basis maar uit drie ingrediënten; Zeewater, Zeeuwse tarwebloem en natuurdesem. Welke dan ook allemaal uit de streek komen met een maximum van 40 kilometer rondom de bakkerij. Dit maakt het brood extra duurzaam.
“Daar komt bij”, vertelt Chef enthousiast, “Dat dit brood uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat en geen toevoegingen van E-nummers, koemelk en gist. Hierdoor is het een veganistisch brood.” Dat vindt Chef ook heel belangrijk, zodat al zijn gasten kunnen genieten van een lekkere boterham met de lunch.
Bent u al nieuwsgierig geworden naar dit unieke Zeeuwse product?
Bekijkt u snel Chef zijn lunchgerechten met dit heerlijke brood!