Het Geheim van Amable

Groente en kruiden uit eigen tuin

Geschreven door Lloyd Nathaniel

Wat is het geheim achter de schermen van de keuken? Hoe komt het dat de producten van Amable beter lijken te smaken? In de komende 10 afleveringen neem ik u mee in de tuin van Amable en vertel ik u alles over hoe de natuur ons helpt smaakvolle én gezonde gerechten in het restaurant te serveren. De passie voor koken en serveren gaat veel verder dan alleen het restaurant. De natuur leert ons onze producten beter te kennen en te waarderen. En zonder te vragen vertelt zij ons wat de status van de tuin is.“

U heeft al eerder kunnen zien, dat Chef druk bezig is geweest in zijn tuin. De tuin is zo ingericht dat niet alleen hij, maar ook u, volop kunt genieten van datgene wat de natuur te bieden heeft. Afgelopen maanden zijn Chef zijn vingers groen gekleurd. Hij heeft geleerd dat elk plantje in zijn tuin een specifieke rol vervuld. Of het nu een alarmerend signaal is, of juist een teken van progressie, alles heeft een reden.

Chef heeft een zo natuurlijk mogelijke manier gezocht om zijn groente en kruiden op een zo goed mogelijke manier te verbouwen. Zo bestrijden wij de natuur niet, maar laten wij haar haar gang gaan. Chef ziet niet de onkruid die overal groeit maar de wilde planten die de natuur ons geeft om permanent een vruchtbare en stabiele tuin te creëren. Zo kan Chef met een gerust hart ieder jaar weer genieten van datgene wat zijn tuin in petto heeft.

Tuurlijk gaat het niet zo makkelijk als we het doen blijken. Doordat alles op een zo natuurlijke wijze gedaan wordt, verliezen we ook weleens een gewas dat eigenlijk geplant was voor de gast. De slakken zijn dol op datgene wat chef plant. Of het nu kool is, of een courgette, ze lusten het allemaal.

Het hoort er in dit geval allemaal bij. Want Chef weet, dat daar waar het goed is, er volop wordt genoten.

Uiteindelijk komt het de smaak van de producten alleen maar ten goede. Als je de natuur haar werk laat doen, dan doet zij waar zij goed in is.

Bekijk hier

AMABLE'S VOEDSELTUIN PT. 1

Bekijk in Youtube

You may also like