Amable voedseltuin 7

Het Geheim van Amable Pt. 7

Leef en laat leven – In het ecosysteem moet je verliezen nemen.
Het geheim van Amable Pt 7? Chef begint te vertellen; U kent ze wel, de blauwe slakkenkorrels die je in de tuin in de rondte strooit om de slakken te verjagen, of zelfs te doden. Zo zijn er natuurlijk tal van dit soort voorbeelden om uw gewassen te beschermen. Er zijn zelfs onderzoekers die rassen met elkaar kruisen om ze minder vatbaar te maken voor ziekten, of een speciaal goedje ontwikkelen om de luizen op de gewassen te verdelgen.

Inmiddels worden we meer en meer bewust van het belang van biologisch afbreekbare stoffen. Immers, zoals u misschien al wel weet, zijn lang niet alle bestrijdingsmiddelen gezond de grond waar uw planten op staan. Daarnaast nemen de planten het gif op, welke het vervolgens opslaat in zijn vruchten. Zo zijn de schadelijke stoffen niet enkel slecht voor uw tuin, maar ook voor u. En dat is natuurlijk het laatste wat we willen! Gelukkig zorgen biologisch afbreekbare stoffen in hedendaagse bestrijdingsmiddelen ervoor dat de schade aan de natuur beperkt blijft.

Bij Amable geloven we in eerlijk delen en natuurlijke balans. Chef is ervan overtuigd dat we geen dure gifstoffen nodig hebben, zolang u het prima vindt als een slak eens aan een plantje knabbelt.
Ja, de plant is weliswaar onbruikbaar geworden om in het restaurant te gebruiken. Maar als de plant weer terug groeit, komt hij er beter uit. Zijn wortels in de grond verbeteren sterk omdat hij zichzelf wil herstellen. Zo komt de plant gezonder en sterker als ooit tevoren terug, en smaakt hij nog lekkerder.

Maar ook door de ene plant op te offeren, blijven de slakken van de andere planten af en zo verder. Natuurlijk is het voor een boer geen optie om zijn gewassen te verliezen. Hier verdient hij immers zijn geld aan. Maar in de tuin van Amable staan voornamelijk meerjarige planten. Waar een boer vaak enkel jarige gewassen neemt om zijn land mee vol te zetten.

Natuurlijke balans is van onschatbare waarde voor onze voedseltuin. Als de slak geen natuurlijke vijanden heeft die in de tuin voorkomen groeit hij uit tot een plaag, en in dat geval is geen 1 plant meer veilig. Dan kunnen we de oogst op onze buik schrijven.

We kiezen er bij Amable dus voor om zo af en toe een plantje te delen met de slak, waar hij ervoor zorgt we in de toekomst kunnen genieten van nóg lekkerdere groente, kruiden en fruit. En dat is het geheim van Amable Pt 7.

 

 

You may also like