Het klinkt raar, hert in de zomer. Meestal associëren we wild met het najaar. Toch is wild eigenlijk heel het jaar beschikbaar. Eend en wild zwijn zijn bijvoorbeeld ook zomerwild, voor deze dieren start het jachtseizoen in augustus. Bij ree, mag er al vanaf mei op de bok gejaagd worden.

Het is officieel nog geen jachtseizoen, dat begint op 15 oktober, maar Chef begint er toch maar mee. ‘De zomer is wel ver voorbij’ zegt hij stellig, als hij de regen op de ramen hoort tikken.

Dat het hert in Nederland wordt geschoten, is een noodzakelijk kwaad; om de populatie in te perken. Sommige gebieden waar het edelhert leeft, beginnen simpel gezegd ‘vol’ te raken. Door niet alleen

hert

voedselschaarste, maar ook door sociale onrust en stress in de populatie, gaat het hert op zoek naar een nieuw leefgebied. Zo loopt hij akkers stuk, wat niet gunstig is voor de boeren, maar loopt hij ook bijvoorbeeld het risico aangereden te worden.

Chef gebruik het rugfilet voor zijn Chef’s special. Deze snijdt hij in biefstukken en hij verzint iedere keer weer een andere saus. Niets van het filet gaat verloren. Van de afsnijdsels maakt hij een basis voor zijn sauzen, maar ook voor zijn seizoenssoep. Niet alleen lekker, maar ook milieubewust dus.

 

You may also like