Hapje met historie

traditioneel en authentiek

Flammkuchen, letterlijk “brandende taart”, is een traditioneel en authentiek Duits gerecht.

Het verhaal achter Flammkuchen gaat terug naar de dagen van belangrijke Alsace bakkers, die overgebleven deeg als proefdeeg gebruikten om de temperatuur van de door hout gestookte broodoven te meten om het brood voor de volgende dag te bakken. Dun uitgerold deeg werd in het midden van de oven geplaatst en als de oven de juiste warmte had bereikt werd het deeg binnen twee minuten gaar. Als de temperatuur te hoog was vatte het vlam, waardoor het dunne deeg Flammkuchen werd genoemd.

Chef gebruikt het als onderdeel van zijn vegetarisch voorgerecht.Samen met smeuïge roomkaas, geroosterde pompoen puree en blauwaderkaas. Wat wellicht voor vele als een verassing komt, is dat niet alle kazen daadwerkelijk vegetarisch zijn. Om van melk vaste kaas te maken, moet de melk gestremd worden. Voor het stremmen van kaas kunnen verschillende soorten stremsel worden gebruikt. Het meest gebruikte stremsel is dierlijk en dus niet vegetarisch.

Gelukkig heeft de wetenschap inmiddels een manier gevonden omdit te veranderen. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van bacteriën, welke een specifiek enzym aanmaken. We zullen u niet vervelen met dure en moeilijke woorden. Wat u moet weten is dat vegetarisch bij Amable ook echt vegetarisch is, en buitenom datook lekker natuurlijk.

You may also like