Culinaire Ambiance

Amable Kamperland: kerk omgetoverd tot brasserie

“Chef Lloyd Nathaniel onderscheidt zich met zijn zaak van andere restaurants in de buurt door een eigentijdse toets te geven aan klassiekers en een uitzonderlijke locatie.”
– Culinaire Ambiance journalist Willem Asaert

 

Journalist en recensent Willem Asaert bezoekt elke week enkele unieke adresjes op zoek naar Gastronomie met een hoofdletter G. Deze week schoof hij aan bij Amable. Benieuwd wat hij over ons heeft geschreven? Leest u snel verder!

 

Over de Grens

 Amable Kamperland: Kerk in Noord-Beveland omgetoverd tot brasserie.

 

Noord-Beveland mag dan één van de dunst bevolkte gebieden van Nederland zijn, in Kamperland vind je een even verrassende als geslaagde restaurant reconversie die je eerder in een grootstad verwacht. Een voormalige kerk werd na bijna 20 jaar leegstand omgetoverd tot brasserie Amable Kamperland. Zowel voor haar keuken als bijzonder gezellig interieur trekt deze even makkelijk gasten aan uit de nabije omgeving als uit buitenland.

 

Chef-eigenaar Lloyd Nathaniel zag in Kamperland, gelegen op een paar kilometer van de oever van het Veerse Meer niet alleen culinair maar even goed toeristisch potentieel. Zeker met de talrijke Belgen en Duitsers die graag de natuurpracht van Noord-Beveland opzoeken. Wel bijzonder als je weet dat hij als prille twintiger die visie in 2017 concreet en met succes vormgaf.

 

Ook opmerkelijk is zijn aanpak om brasserie Amable Kamperland van bij aanvang en nog steeds zeven op zeven te openen. “Onze brasserie geniet daarvoor inmiddels bekendheid,” aldus Lloyd Nathaniel. “Vooral toeristen die van verder toekomen en graag nog iets willen eten, kunnen dat op prijsstellen. Vandaar dat we alle dagen van 11 tot 22 uur geopend zijn.” Op zich onderscheidt Amable Kamperland zich daarmee op Noord-Beveland en in heel Zeeland van vele andere eetgelegenheden.

 

Maar er is uiteraard meer. Het gedachtegoed rond werken met lokale producten geeft de chef onder meer concreet vorm met de aanleg van een voedseltuin met permanente beplanting. Hij voelt de tuin aan als een creatieve stimulans die hem bewuster en makkelijker seizoensgericht doet werken.

 

De chef houdt van klassieke gerechten waaraan hij met bepaalde accenten een aparte toets geeft. Denk daarbij aan een tartaar van rundvlees voorzien van de bekende garnituren en waarbij een gefrituurde eidooier de traditionele rauwe vervangt. Of een croque-monsieur waarbij de ham plaats moet maken voor pulled beef, of een uitsmijter met guanciale. Zijn gerechten tonen niet alleen een persoonlijke hand door bepaalde eigenzinnige combinaties maar evenzeer door het gebruik van specifieke technieken om ingrediënten een apart cachet te geven. Zo serveert hij tataki van Zeeuws lam met ingelegde little gem, dressing van mosterd en munt plus kerrie krokant. “Alles wordt zelf gemaakt, tot de Zeeuwse bolussen met bruine basterdsuiker of appeltaart toe. Die maak ik volgens een aloud recept dat ik al vele jaren koester.”

 

Chef staat glunderend in zijn keuken. Dit vond hij toch wel een hele leuke tekst,

die hij maar al te graag met u wilde delen.

Wat zijn hij en zijn team toch trots met Amable. 

 

Bekijk Chef’s Amabelse Bode

You may also like