“Ook vissen doen aan trends”, grapt Chef. Zo eten we de laatste jaren in de winterperiode ineens skrei, de bij Scandinavië zwemmende winterkabeljauw. De Corvina is een echte voorjaarsvis, welke u wellicht nog niet zo vaak bent tegengekomen. Dat is jammer want je kunt er zo ontzettend veel mee – zoals roken, stomen, bakken, roosteren en rauw serveren. “Dit hippe visje kan écht bijna alles!”, roept Chef door de keuken.

 

“De Corvina is een baarsachtige vis uit de orde van de Ombervissen”, begint Chef te vertellen.  Op z’n Nederlands heet de zilvergrijze vis met gele lippen ook wel Zeeraaf. Het is een echte roofvis die jaagt op haringachtigen, kabeljauwachtigen en harders. Dit doet hij in de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en Rode Zee. De Corvina kan in het wild wel twee meter lang worden en 55 kilo zwaar. Ze leven vooral in ondiep kustwater, het liefst boven een rotsachtige zeebodem.

Corvina

Maar om aan de grote vraag te voldoen, wordt deze vis tegenwoordig wereldwijd op grote schaal gekweekt. Vanaf eitje meestal in bassins op het land, waarna ze later worden uitgezet in grote bassins in zee. Daar groeien ze uit totdat ze geconsumeerd kunnen worden. “Deze gekweekte exemplaren lijken heel erg op hun wilde broers en zussen”, vertelt Chef. “Wél zijn ze meestal iets grijzer van kleur en worden vaak niet groter dan 3 kilo. De volwassen vis is gemiddeld 1,5 meter lang”.

 

Het hele zachte, aromatisch visvlees is rijk aan Omega 3-vetten, proteïnes en mineralen zoals calcium. Hierdoor wordt de Corvina ook vaak aangeraden bij diëten. “Het is kortom een lekker, hip en gezond visje” zegt Chef tevreden.

 

Benieuwd wat Chef bedacht heeft?

 

Bekijk de Amabelse Bode

You may also like