Bijzondere vis op duurzame wijze.

Stevige visvlees met diepe smaak

De rode Poon is een wel heel bijzondere vis.
Chef houdt ervan door zijn stevig visvlees en zijn diepe smaak die wat aan garnalen doet denken.
Wat de poon nu zo bijzonder maakt? Dat legt Chef aan u uit:

“De poon is de enige vissoort die geluid maakt. Hij produceert een soort knorrend geluid dat ontstaat door samentrekkende bewegingen van de spieren rond de zwemblaas. Gedacht wordt dat de ponen zo met elkaar communiceren of waarschuwen bij gevaar, daardoor wordt hij ook wel eens knorhaan genoemd. Hoe verzin je het?!”

Maar dat is niet zijn enige, verrassende kwaliteit. “Nee,” zegt Chef. “Deze vis heeft nog een vreemde eigenschap: ponen kunnen lopen! Onder de kop bevinden zich drie vrijstaande borstvinnen zonder zwemvlies waarmee de vis over de bodem van de zee wandelt.”

De rode poon wordt vaak gevangen met grote sleepnetten. “Dit is een niets ontziende manier welke alles meeneemt en kapot maakt wat op zijn pad komt.”

Zo besloot Chef om voor een veel duurzamere manier van vissen te kiezen. “De flyshoot manier is redelijk nieuw en vooruitstrevend. Waar het op neer komt is dat er vrijwel geen verstoring is op de zeebodem en ondermaatse bijvangst minimaal is. Zo denken we ook aan de wereld van morgen.”

Benieuwd wat Chef ervan weet te maken? Reserveer één van de laatste tafels en kom dat ontdekken.

You may also like