fbpx
Heropening Amable met Corona maatregelen

“Is het al bijna 1 juni?!”, roept Chef vol enthousiasme. Na ruim twee maanden gesloten te zijn in verband met het Corona virus, is Chef er weer helemaal klaar voor om u weer te mogen verwelkomen in Amable. Hij vindt het belangrijk dat u zich welkom en veilig voelt bij ons en wilt daarom graag aan u vertellen welke maatregelen hij en het team allemaal zullen treffen. Leest u met ons mee?

 

Heropening CoronaChef is graag voorbereid, dus afgelopen weken heeft hij het nieuws nauwlettend in de gaten gehouden. Het was daarom ook geen verrassing toen de branchevereniging, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), met een protocol kwam. Echter, Chef had hier nog zijn bedenkingen bij en ging eigenwijs door met zijn eigen plan. Natuurlijk heeft hij in zijn eigen protocol alle richtlijnen van de KHN opgenomen maar hij heeft er nog een schepje bovenop gedaan. Want er is niets belangrijker dan de veiligheid en het positieve gevoel van de gast.

 

Vanaf de Amabelse heropening op 1 juni zullen de volgende maatregelen in acht worden genomen:

  • Gasten mogen alleen op reservering het restaurant betreden.
  • Door het maximale aantal gasten (30), zal er worden gewerkt met twee diner shifts. De aanvangstijden van de shifts zullen kenbaar gemaakt worden aan u tijdens het maken van de reservering.
  • Aan een tafel mogen maximaal 2 personen zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat.
  • Minimaal 1,5 meter afstand tussen de tafels.
  • Er wordt een deurbeleid gehandhaafd waarbij u als gast wordt gevraagd te wachten bij de ingang van het restaurant. Een van de bedienend personeelsleden zal naar u toekomen waarna zij een kort controlegesprek zal houden aan de hand van een formulier betreffende uw gezondheid.
  • Na het desinfecteren van de handen worden de gasten naar hun tafel begeleid. Hiervoor is een verplichte looproute opgesteld, welke op dat moment ook kenbaar gemaakt zal worden naar de gast.
  • U, als gast, ontvangt een flyer waarop de gastenregels voor u zijn gevisualiseerd.
  • Maak bij het afrekenen zoveel mogelijk gebruik van contactloze middelen zoals pin.

 

Uiteraard zijn er niet alleen maatregelen getroffen voor u als gast maar ook voor het personeel:

  • Medewerkers leggen een dagelijkse gezondheidsverklaring af. Zij worden geacht thuis te blijven wanneer zij symptomen van het virus vertonen.
  • Medewerkers wassen tenminste iedere 30 minuten hun handen conform voorschriften RIVM. Daarbij zullen zij werken met handschoentjes.
  • Zij zullen tevens ten alle tijden proberen om 1,5 meter afstand van elkaar te behouden.
  • Alle oppervlakten, zoals tafels, menukaarten, stoelen etc., worden na elk gebruik grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
  • Als het controlegesprek bij ontvangst heeft plaatsgevonden en de gast toestemming heeft gegeven, mogen medewerkers binnen 1.5 meter aan tafel de bestelling opnemen, uitserveren en afruimen terwijl de gasten aan tafel zitten.

 

Dit zijn de belangrijkste maatregelen waarvan Chef u op de hoogte wilde brengen. Heeft u nog vragen naar aanleiding van de door Chef genoemde maatregelen? Aarzelt u dan vooral niet om contact met ons op te nemen! Wij beantwoorden graag al uw vragen.

 

Contact

You may also like