Het Geheim van Amable

Elke week een nieuwe aflevering!
 • De geheimen van de Amable Voedseltuin

  Het Geheim van Amable: aflevering 1

  Wat is het geheim van de keuken van Amable? Hoe komt het dat de producten van Amable beter lijken te smaken? In 9 afleveringen nemen we u mee in de tuin van Amable en vertellen u alles over hoe de natuur ons helpt smaakvolle én gezonde gerechten in het restaurant te serveren. Zodat u zelf óók aan de slag kunt in uw eigen tuin. Elke week een nieuwe aflevering!

  Lees de volledige blog Reserveer
 • Het Geheim van Amable

  Aflevering 2: Leren bestuderen

  Wist u dat de wilde plant iets vertelt over de plek waar zij groeit? Over de omstandigheden in de bodem, en datgene wat de bodem te bieden heeft? Het klinkt ongelooflijk maar als we weten welke plant, wat vertelt, kunnen we dus de tekortkomingen of juist de overvloeden van de bodem constateren. Dit helpt ons om op zoek te gaan naar de juiste balans in de tuin. Door de juiste balans te vinden, of te creëren, krijgen we er uiteindelijk een gezonde tuin voor terug. Een gezonde tuin geeft Chef betere producten om mee te werken.

  Reserveer Lees de volledige blog
 • Het Geheim van Amable

  Aflevering 3: Onkruid of wilde planten?

  Je kunt nog zo vaak onkruid trekken maar het komt altijd terug. Of je het nu met wortel en al verwijderd uit de grond of je spuit vergif weelderig in de rondte, de natuur zal haar werk blijven doen. Een kaal stukje grond moet en zal begroeid worden. Op deze manier probeert de natuur zich te herstellen en bij te dragen aan een gezond klimaat en een schoon milieu. Er zijn tientallen manieren waarop de natuur dat doet. En nog meer redenen om het haar gang te laten gaan.

  Reserveer Lees de volledige blog
 • Het Geheim van Amable

  Aflevering 4: Symbiotische relatie

  Stikstof is ontzettend belangrijk voor planten. Je kunt het zien als een soort van multivitamine. Het zorgt voor een goede groei en een verbeterde fotosynthese. Stikstof is daarom ook essentieel als bouwsteen voor eiwitten en DNA. Het is voor planten dus erg belangrijk om te zorgen dat ze de stikstof uit de lucht in de grond weten op te slaan.

  Reserveer Lees de volledige blog